1414489956228_3.JPG

حسگر انقلابی جدید دانشگاه بوستون با همکاری شاخه پزشکی دانشگاه تگزاس، ویروس ابولای موجود در خون را ظرف 30 دقیقه تخشیص می‌دهد.

 

 کارشناسان معتقدند هر کسی می‌تواند از این گجت به اندازه جعبه کفش استفاده کند و می‌توان آن را برای کمک به نظارت بر شیوع بیماری ابولا به غرب آفریقا صادر کرد. این سیستم با منعکس‌کردن نور عمل می‌کند و در شناسایی ویروس مزبور عملکرد موفقی داشته است.

 

شیوه‌های معمول شناسایی این ویروس که مبتنی بر برچسب فلورسنت هستند، به تجهیزات آزمایشگاهی گران، آمادگی ویژه برای نمونه‌گیری، زمان انتقال و تحلیل و همچنین آموزش گسترده استفاده از آن‌ها نیازمندند. با این حال، دانشمندان دانشگاه بوستون مدعی‌اند گجت ابداعی‌شان را می‌توان برای تشخیص ابولا و دیگر بیماری‌های تب هموراژیک در کشورهای با امکانات پایین استفاده کرد.

 

بررسی‌ها، شناسایی همزمان ویروس‌های چندگانه در نمونه‌های خون توسط ابزار جدید را تایید کرده‌اند. این ویروس‌ها شامل ویروس‌هایی هستند که از لحاظ ژنتیکی مهندسی شده‌اند و رفتار ابولا و ویروس ماربورگ را تقلید می‌کنند. سیستم ابداعی ویروس‌های منفرد را بر اساس تغییرات اندازه ناشی از طول ژنوم آن‌ها و دیگر مولفه‌ها شناسایی می‌کند.

 

در حالی که شیوه‌های دیگر نیازمند یک ساعت آماده‌کردن نمونه‌گیری و حداقل دو ساعت برای تحلیل آن هستند، نمونه اولیه گجت جدید تقریبا هیچ آمادگی برای نمونه‌گیری نمی‌خواهد و پاسخ آزمایش را ظرف یک ساعت ارائه خواهد داد.

 

این نمونه‌ اولیه باتری‌محور، «حسگر تصویربرداری بازتاب تداخل ذره منفرد» (SP-IRIS) نام دارد و با تاباندن نور از منابع ال‌ای‌دی چندرنگی بر روی نانوذرات ویروسی عمل می‌کند. این نانوذرات توسط پوششی از آنتی‌بادی‌های ویژه ویروس به سطح حسگر متصل شده‌اند.

 

مداخله نور منعکس‌شده از سطح گجت به خاطر وجود ذرات تغییر می‌کند و سیگنالی مجزا تولید می‌کند که اندازه و شکل هر ذره را آشکار می‌کند. سطح حسگر بسیار بزرگ بوده و می‌تواند واکنش‌های بیش از یک میلیون نانوذره را شکار کند.

 

نمونه‌های ابزار SP-IRIS هم‌اکنون در چندین آزمایشگاه در حال آزمایش هستند و جزئیات آن‌ها در نشریه ACS Nano قابل‌مشاهده است.





تاريخ : چهار شنبه 7 آبان 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |